Multicultureel Ontmoetingscentrum Schilderswijk moet sluiten

24 June 2024, 15:44 uur
Den Haag & Regio
mainImage
MOC Schilderswijk

Het Multicultureel Ontmoetingscentrum (MOC) in de Schilderswijk in Den Haag moet eind dit jaar noodgedwongen de deuren sluiten. Dat schrijft voorzitter Rudolph Ensing namens het bestuur van de Dr. Ariënsstichting. Het Bisdom Rotterdam is eigenaar van het pand aan de Teniersstraat en heeft om bouwtechnische en financiële redenen besloten het gebouw te verkopen.

Rudolph Ensing: “Het MOC heeft ruim vijftien jaar veel kunnen en mogen betekenen voor mensen individueel en ook voor de gemeenschap van de Schilderswijk als geheel. Wij betreuren dat het MOC gaat ophouden te bestaan, maar zonder gebouw en zonder financiële middelen voor een alternatief is een voortzetting niet mogelijk.” 

Wijkbewoners konden in het MOC terecht voor uiteenlopende activiteiten, zoals gezamenlijk eten, yoga, taallesen, huiswerkbegeleiding en computerles. Volgens de voorzitter worden activiteiten van het MOC wel zoveel mogelijk doorgezet. “Er is overleg met andere instanties en het ziet ernaar uit dat in ieder geval de meeste activiteiten op andere locaties doorgang zullen kunnen vinden. Er wordt alles aan gedaan om zoveel mogelijk continuïteit in het aanbod te waarborgen zodat zo weinig mogelijk mensen zullen worden gedupeerd.”

Het pand aan de Teniersstraat moet uiterlijk 15 oktober 2024 leeg worden opgeleverd. Vanaf die datum zullen de activiteiten elders moeten zijn ondergebracht. Op vrijdag 6 september wordt er een afscheidsreceptie gehouden.