mainImage

Nassaubuurt ook boos over verhuizing Parkpop naar Malieveld

16 januari 2022, 17:46 uur
Den Haag & Regio

Niet alleen de gemeenteraad wijst de verhuizing van het succesvolle festival Parkpop van het Zuiderpark naar het Malieveld af. Ook bewoners van de Nassaubuurt zijn allesbehalve blij. En dat is vooral vanwege de geluidsoverlast waar de bewoners van deze aangrenzende wijk bij het Malieveld vrezen mee te zullen worden geconfronteerd, schrijven zij in een brief aan de gemeente. De buurtbewoners hopen dat wethouder Saskia Bruines van Economie alsnog de motie tegen de verhuizing uitvoert.

De bewoners, verenigd in de Stichting Werkgroep Nassaubuurt, hebben het gevoel dat het Malieveld de functie van een "soort centrale afvalput voor lawaai- evenementen" aan het worden is. "Een plek die in normale omstandigheden al veel overlast geeft zoals door het drukke verkeer vanaf de Utrechtsebaan en de steeds talrijkere demonstraties. En onze ervaring is dat de organisatoren ook geen noodzaak zien om zich aan de geluidsnormen e.d. te houden. Want onze ervaring is dat er structureel niet wordt gehandhaafd."

De bewoners zijn het dan ook niet eens met het standpunt van D66 in de gemeenteraad, dat juist meer popconcerten op het Malieveld nastreeft. Ook geloven de wijkbewoners niet dat de optredens voor de gemeente extra geld in het laatje brengen, wat vaak zou worden aangevoerd als argument. "Onze ervaring is dat de bezoekers van bijvoorbeeld popconcerten op het Malieveld meestal per trein arriveren en direct na het concert per trein weer vertrekken, zonder veel bestedingen in de stad”, aldus de werkgroep.

ADO-stadion

De werkgroep wijst als alternatief op het ADO-stadion als evenementenlocatie voor harde muziek. “Bij de bouw is daar door de gemeente meerdere miljoenen aan belastinggeld in gestoken met de bedoeling aldaar lawaai-evenementen te kunnen organiseren.”


Foto: Maurice Haak