Nieuw gemeentepand aan Fruitweg officieel in gebruik genomen

9 May 2022, 13:04 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Wethouder Arjen Kapteijns van Sociale zaken en Werk opende vanochtend de nieuwe locatie van de gemeente Den Haag aan de Fruitweg 17.

De gemeente werkt in het nieuwe pand volgens het hospitalityconcept. "Dit nieuwe concept is gebaseerd op het creëren van een open en gastvrije ervaring, zodat we inwoners nog beter van dienst kunnen zijn. Het pand en de dienstverlening op deze locatie is zo ingericht dat alle gebruikers, zowel inwoners als medewerkers en werkgevers, zich thuis voelen. Of je nu komt voor een afspraak bij het daklozenloket of voor een sollicitatietraining", aldus Kapteijns. 

Het pand heeft één ingang voor alle bezoekers, een 'huiskamer' en een gastvrouw die iedereen ontvangt en welkom heet. Op dez locatie werken ongeveer 600 ambtenaren van de afdelingen Sociale Zaken en Werk én Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Zij zaten hiervoor in een pand op de Binckhorst.

Tekst gaat door onder foto.

Duurzaam kantoorgebouw

Het gebouw aan de Fruitweg is gebouwd in de jaren ’50 en is de afgelopen twee jaar vernieuwd tot één van de meest duurzame kantoorgebouwen van Den Haag. Tijdens de renovatie is het pand geïsoleerd, zijn de kozijnen vervangen en is het hele binnenwerk vernieuwd. Het gebouw beschikt over een warmte- koude opslagsysteem en zonnepanelen. En op het dak wordt deze zomer een PowerNest aangebracht, een installatie voor zon- en windenergie. "Het pand aan de Fruitweg wordt hiermee het eerste gerenoveerde energieneutrale overheidsgebouw in Nederland en het eerste gebouw in Den Haag met een PowerNest. Daar ben ik ontzettend trots op”, aldus wethouder Kapteijns.

Op de Fruitweg 17 kunnen inwoners van Den Haag terecht voor:

- Het vinden van werk of een andere manier om mee te kunnen doen in de samenleving (participatie).
- Informatie voor inwoners die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.
- Het volgen van trainingen en opleidingen.
- Het aanvragen van inkomen en voorzieningen.