Nieuw paviljoen voor JM Snacks aan Scheveningse strand

1 December 2023, 12:05 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Het bekende snackpaviljoen JM Snacks, dat vroeger op de kop van het Noordelijk Havenhoofd stond, mag naar een nieuw paviljoen aan de Strandweg. Op dit moment zit de zaak, vanwege de inmiddels afgeronde bouw van een hotel op de kop van het havenhoofd, in een tijdelijk pand (foto onder).

Wethouder Robert van Asten kreeg van de gemeenteraad goedkeuring voor de nieuwe locatie: "Ik ben blij dat op deze in het oog springende plek bij het Noordelijk Havenhoofd deze Scheveningse ondernemers hun bedrijf kunnen voortzetten. In een prachtig passend pand kunnen wandelaars, pierewaaiers en andere bezoekers van onze kust straks terecht voor een heerlijke Scheveningse versnapering."

Het nieuwe paviljoen (foto boven) sluit aan bij het huidige duingebied en wordt in stijl van de omgeving ontworpen. Het pand ligt met het terras aan de boulevard en wordt ingekapseld in het duin. Het gebouw van 300 vierkante meter komt onder het duin tevoorschijn, alsof er een sluier wordt opgelicht. Het nieuwe terras wordt 100 vierkante meter groot en zal, zoals ook in de huidige situatie, onderdeel van het gebouw worden.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: JM Snacks (Instagram).

Werkgelegenheid

Het nieuwe paviljoen voor JM Snacks is onderdeel van het grotere ontwikkelingsgebied Noordelijk Havenhoofd, waar onder andere een ondergrondse parkeergarage, bedrijvigheid en woningen moeten komen. Er is eerst gestart met de bouw van een hotel op de kop van het havenhoofd. Daarna komt er nieuwbouw voor de visindustrie en diverse horeca. 

Inmiddels is het Marina Beach hotel gerealiseerd en zijn voor Seafood Centre en AZ Fisheries zijn bedrijfshallen opgeleverd. Ook is het nieuwe boothuis voor de KNRM en een nieuw horecapand voor Simonis gereed.