Nieuwe beachvolleybalvelden geopend bij Sportcampus Zuiderpark

14 May 2024, 10:04 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Maandag zijn bij de Sportcampus Zuiderpark drie nieuwe beachvolleybalvelden geopend. Hiermee is het aantal beachcourts bij de thuisbasis van Beach Team Nederland (BTN) verdubbeld.

De velden werden feestelijk geopend door wethouder Hilbert Bredemeijer van Sport, samen met vertegenwoordigers van de Nederlandse Volleybalbond, Topsport Metropool en de spelers van Beach Team Nederland.

"Met de nieuwe velden bevestigt Den Haag de status als dé beachvolleybalstad van Nederland, een sport die onlosmakelijk met Den Haag verbonden is", aldus Bredemeijer. "Geweldig dat de toppers van Beach Team Nederland midden in de stad kunnen trainen om zo successen te behalen op de Olympische Spelen en het EK op ons eigen Scheveningen tijdens de Haagse sportzomer. Maar topsport is meer dan medailles, en ik ben blij dat ook bewoners kunnen meegenieten van de trainingen op deze beachcourts."

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag.

EK-goud

De komende zomer is een uiterst belangrijke periode voor de spelers van Beach Team Nederland. Momenteel zijn de teams verwikkeld in de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs. Vrijwel direct aansluitend aan de Olympische Spelen vindt in Nederland het EK Beachvolleybal plaats. Van dinsdag 13 tot en met zondag 18 augustus 2024 wordt tijdens de Haagse sportzomer in Den Haag gestreden om de Europese titel.

"Het is bijna geen verrassing te noemen dat Den Haag een van de gaststeden is", aldus Bredemeijer. "Denk je aan Beachvolleybal, dan denk je aan Den Haag. Op het strand van Scheveningen zullen de EK-medailles worden verdeeld. Den Haag als speelstad staat garant voor succes. In 2012 en 2018 werd in Den Haag namelijk twee keer Nederlands EK-goud veroverd."