Officiële opening van Scheveningse Noordboulevard op 6 mei

20 April 2022, 17:35 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Om de opening van de hernieuwde Noordboulevard van Scheveningen te vieren worden er van 6 tot en met 8 mei diverse activiteiten georganiseerd. Burgermeester Jan van Zanen verricht op 6 mei de officiële opening, waarna er een weekend vol festiviteiten gepland staat.

In 2020 onderging het noordelijk deel van de Scheveningse boulevard een indrukwekkende metamorfose die vanwege de coronapandemie niet eerder officieel kon worden geopend.

Tijdens het driedaagse evenement presenteren de ondernemers van de vernieuwde Noordboulevard zich aan het publiek. Strandtenten, boulevardzaken en kiosken, iedereen doet mee. Er is een programma met livemuziek, entertainment op straat en kinderactiviteiten.

Tekst gaat door onder foto.

Boulevard met allure

De nieuwe boulevard is langer, breder en heeft een licht gebogen vorm. Dit zorgt ervoor dat de Noordboulevard beter aansluit op de kustlijn en de aangrenzende duinenrijen. Tussen de strandpaviljoens en de Noordboulevard is ook een helling geplaatst met helmgras voor een natuurlijke look. Daarnaast zijn de toegangen naar het strand ruimer gemaakt, natuurstenen zitbanken geplaatst en drie nieuwe kiosken geopend. Voet -en fietspaden zijn vernieuwd en veiliger gemaakt voor een betere doorstroom. De nieuwe ondergrondse parkeergarage biedt ruimte aan maar liefst 700 auto’s en geeft direct toegang aan verscheidene horecazaken.