Dagblad070 | Online uitreiking van de Tegels 2020 in Den Haag
mainImage

Online uitreiking van de Tegels 2020 in Den Haag

4 mei 2021, 15:22 uur
Den Haag & Regio

Op maandag 10 mei vanaf 16.15 uur presenteren Amber Kortzorg en Sosha Duysker de online uitreiking van de Tegels 2020 vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag. De uitzending is live te volgen via de website van de Tegel en op Den Haag TV.

Tijdens de uitzending worden de winnaars in de volgende categorieën bekend gemaakt: Nieuws, Nieuwsverslaggeving, Buitenland, Interview, Achtergrond, Storimans, Audio/Podcast, Onderzoek, Regio/lokaal, CBS Data, Online, de Pioniersprijs en de Publieksprijs. De uitzending duurt tot 19.45 uur.

Bekijk hier de livestream: https://www.detegel.info/

Wethouder Robert van Asten (Cultuur en Media): "Wat een mooie nominaties weer dit jaar voor De Tegel. Nog meer dan ooit kan ik zeggen dat ik de reportages, interviews en andere items ook daadwerkelijk op het moment van uitkomen heb gezien. Want in een jaar als dit hebben we allemaal meer tijd dan ooit om alles te volgen. En we zoeken veelal naar duiding. Iets wat de genomineerde journalisten ons steeds weer hebben gegeven. Op het gebied van corona, maar ook over vele andere (inter)nationale kwesties. Het blijft bijzonder om als internationale stad van Vrede en Recht via de Jaarprijzen voor de Journalistiek in de vorm van De Tegels, de journalistiek te kunnen steunen. Vrije journalistiek geeft ons een goede basis om een eigen mening te vormen. Daarom vind ik het mooi dat de online uitreiking weer plaats vindt in onze Centrale Bibliotheek. Bibliotheken zijn de plaats waar nog meer aan de basis van personen wordt gewerkt en waar iedereen terecht kan om te leren en informatie te vergaren. Een perfecte combinatie en ik kijk ernaar uit te ontdekken wie de winnaars dit jaar zullen gaan worden."

De Tegel
De Tegel is een Nederlandse prijs voor journalistiek die sinds 2006 wordt uitgereikt. In deze prijs zijn drie andere prijzen opgegaan: de Prijs voor de Dagbladjournalistiek, het Gouden Pennetje en de Gouden Tape. In 2013 ging ook de interviewprijs De Luis op in De Tegel. De prijs wordt in diverse categorieën door een vakjury toegekend. De Tegel is genoemd naar het boek ‘Tegels lichten’ van Henk Hofland.