Ontmoeten, lezen en sporten in ‘Groene Doos’ in Bouwlust

22 September 2021, 18:47 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Martijn Beekman

Wijkcentrum Bouwlust heeft woensdag haar deuren geopend voor een gezellig wijkfeest ter ere van de officiële heropening van het gebouw.

De gehele wijk kon naar hartenlust rondkijken in de nieuwe verbouwde ruimtes van Mooi Welzijn, het nieuwe Trefpunt van het Haags Sportkwartier en de nieuwe Bibliotheek Bouwlust.

Buiten stond het zonovergoten terrein vol met activiteiten; sport, spel en muziek. Ook de speurtocht door het gebouw bleek erg populair.

Welzijnsorganisatie Mooi ondersteunt vanuit het gebouw met professionals en een groot aantal vrijwilligers de bewoners uit de omliggende wijken. Het Haags Sportkwartier brengt sporten en bewegen dichter bij de inwoners van stadsdeel Escamp.

De heropende Bibliotheek Bouwlust heeft een mooie nieuwe collectie boeken en tijdschriften en gaat steeds meer activiteiten organiseren zoals huiswerkbegeleiding, taalgroepen, lezingen, cursussen en koffieochtenden.

Wethouder Robert van Asten van Cultuur. ”Dit verhaal dat hier vandaag verteld wordt moet door gaan klinken in de hele stad, dit soort samenwerkingen maken alle onderdelen zo veel sterker. Dit, en dan bedoel ik de samenwerking van deze bewoners van de ‘Groene Doos’, krijg je nooit meer weg en daar ben ik trots op.”