Dagblad070 | Ook deze winter extra grote terrassen in Den Haag
mainImage

Ook deze winter extra grote terrassen in Den Haag

22 september 2021, 14:41 uur
Den Haag & Regio

Om horeca-ondernemers met een terras ook dit ‘coronajaar’ de ruimte te geven, mogen de tijdelijk grotere terrassen na 1 november blijven staan.

“Corona is bijna voorbij, maar we zijn er nog niet helemaal", zegt wethouder Hilbert Bredemeijer van Buitenruimte. "Daarom geven we ook dit jaar deze ondernemers de mogelijkheid om de bloemetjes buiten te zetten en met de grotere terrassen in de Haagse buitenruimte wat extra's te verdienen.”

Net als vorig jaar is terrasuitbreiding van maximaal 25 procent toegestaan, is het mogelijk om parkeerplaatsterras aan te vragen en via een omgevingsvergunning een aanvraag te doen voor het overkappen.

Wethouder Saskia Bruines van Economie: “Het afschaffen van de 1,5 meter afstandsregel biedt perspectief, maar desondanks is het voor veel ondernemers nog steeds een moeilijke tijd. Zo missen zij door de sluitingstijd om 24.00 uur de omzet van de laatste paar rondes. Met deze verlenging hoop ik voor hen op een mooi najaar met gevulde terrassen.”

De tijdelijke regeling zou aflopen op 1 november maar is verlengd tot 1 mei 2022. Voor de seizoensgebonden strandpaviljoens is eerder al besloten dat deze tijdens de komende wintermaanden op het strand mogen blijven staan.


Foto: ANP