Opbouw WK Zeilen van start, strand Scheveningen deels afgesloten

18 July 2023, 07:09 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Woensdag begint de opbouw van het evenemententerrein voor het WK Zeilen op Scheveningen. Een deel van het strand wordt daarvoor afgesloten.

Het WK Zeilen is van donderdag 10 tot en met zondag 20 augustus in Scheveningen. Het is het grootste zeilevenement van de wereld. Ruim 900 boten uit 85 verschillende landen komen tijdens het evenement in actie voor de kust van Den Haag. Er doen 1300 zeilers mee, die worden begeleid door zo’n 450 stafmedewerkers.

Het Noorderstrand - tussen strandpaviljoen Hart Beach en FONK - wordt omgetoverd tot ‘Festival aan Zee’. Hier vinden gratis activiteiten plaats voor jong en oud. Festival aan Zee is van donderdag 10 tot en met zondag 20 augustus dagelijks vanaf 10.00 uur gratis te bezoeken. Het festivalterrein is geopend tot 20.30 uur, behalve op de dag van de opening (10 augustus) en de dag van de sluiting (20 augustus), dan is het terrein tot 17.00 uur geopend.

Tekst gaat door onder illustratie.

Niet toegankelijk

Morgen start de opbouw op het strand tussen La Cantina en het Zuidelijk Havenhoofd. Vanaf 24 juli is het strand tussen La Cantina en het Zuidelijk Havenhoofd niet meer toegankelijk voor bezoekers. Op 31 juli start de opbouw op de kleine stranden bij de Havenmond. De eerste deelnemers arriveren op 4 augustus. Van 7 tot 10 augustus zijn er trainingen op het water. De trailers waarop de boten vervoerd worden, worden in Duindigt (Wassenaar) geparkeerd.

Op 10 augustus is de opening van het WK Zeilen en de start van Festival aan Zee. Op 11 augustus zijn de eerste wedstrijden. Op 20 augustus sluit het festivalterrein en start de afbouw. Op 1 september moet alles weg zijn.