Oplevering van eerste Corbulo College wormenhotel bij KDV Pinkeltje

18 April 2024, 10:05 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Vlietkinderen
Van links naar rechts: directeur Corbulo College Barbara van Dongen, Techniekmenu initiatiefnemer Harry Ozinga, clusterdirecteur Vlietkinderen Björn Lamet, wethouder Marcel Belt, Pedagogisch medewerker Vlietkinderen Evelien Smits, docent Corbulo College Lise Smit en Wormenhotel vrijwilligers Judith Geelen en Elfried Logger.

De ‘Makers’ van het Corbulo College hebben in hun 'Makerslab' hard gewerkt aan het maken van de wormenhotels. Er is gemeten, gezaagd en getimmerd om deze duurzame hotels klaar te krijgen. Maandagochtend 15 april is de eerste opgeleverd en geplaatst bij KDV Pinkeltje.  

Deze dagopvanglocatie is al heel duurzaam door de manier waarop het is gebouwd. Er is een fijne groene buitenruimte waar ook een Insectenhotel staat. Daarbij staat er nu dus ook het eerste wormenhotel van Vlietkinderen, een primeur! Het wormenhotel is gemaakt door 1e jaars leerlingen van het Corbulo College, het was voor hen de eerste keer dat zij ‘in opdracht’ iets maakten voor een klant/opdrachtgever, in dit geval voor Vlietkinderen.

Om deze primeur te vieren waren alle samenwerkingspartners aanwezig, er was een korte openingsspeech van Guus, een van de leerlingen van het Corbulo College: “We hebben hard gewerkt met elkaar om dit hotel te maken, het was best veel werk maar wel leuk”, aldus Guus.

Wethouder Duurzaamheid Marcel Belt was deze ochtend ook aanwezig, net als bij de start van dit project. Het is heel fijn voor de samenwerkende partijen dat de gemeente laat zien dat dit soort ‘out off the box’ samenwerkingsprojecten worden gewaardeerd.

“Door energie en kennis te bundelen zorgen we samen voor een groene duurzame gemeente. Heel gaaf dat de makers van het Corbulo College de wormenhotels zelf hebben gemaakt en fijn dat we ook de jongste inwoners hierin kunnen betrekken”, aldus de wethouder.

De initiatiefneemsters van het buurtwormenhotel in Voorburg, hadden de tijgerwormen en wat ‘startcompost’ meegebracht uit hun hotel. Evelien Smits, de ‘groene’ Pedagogisch medewerker van KC Kajuit zorgde voor de benodigde wormeninstructie voor het team en de kinderen van Pinkeltje. “Wij zijn benieuwd hoeveel duurzame compost dit gaat opleveren!”, aldus Evelien.