Oproep: Welke jonge maker ontwerpt een veteranenmedaille?

5 February 2023, 15:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Het Nationaal Comité Veteranendag doet een oproep aan alle kinderen tussen de 9 en 13 jaar in Nederland om een veteranenmedaille te ontwerpen, die alle veteranen eert en trots maakt.

Ken of ben jij iemand die hier sowieso aan mee moet doen? Meld je dan aan via deze link. Alle deelnemers ontvangen een set van drie blanco medailles van hout. Daarop moet het ontwerp worden aangebracht, bijvoorbeeld met verf, potlood, stiften, stoffen of stukjes plakband. De set medailles die het beste en creatiefste een verhaal vertelt, wordt door de jury gekozen als winnaar van de Kidswedstrijd 2023.

Alle inzendingen worden op zaterdag 24 juni tentoongesteld op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. De winnaar mag als VIP, met andere kinderen uit zijn of haar schoolklas, naar de viering van Veteranendag op het Malieveld. En als klap op de vuurpijl mag de winnende klas na de zomer ook een rondvlucht maken in een historische Dakota (DC-3).

Tekst gaat door onder foto.

Veteranendag

Nederland bedankt elk jaar de meer dan 100.000 veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden, tijdens de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Het evenement is toegankelijk voor alle bezoekers, met een defilé door de binnenstad en een grote bijeenkomst op het Malieveld.