Papegaai Charlie verkozen tot Dier van het Jaar

4 October 2021, 16:53 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Kidsweek

De Haagse papegaai Charlie is verkozen tot Dier van het Jaar. De verkiezing werd voor de elfde keer georganiseerd door Kidsweek.

Op avontuur gaan, zit de blauw-gele ara Charlie in het bloed. Ze vliegt altijd vrij rond door Loosduinen. Maar een paar maanden geleden was Charlie plots verdwenen. Eigenaar Mark wist het meteen zeker: ze was ontvoerd. Een blauw-gele ara is namelijk veel geld waard. Na drie weken werd ze teruggebracht. Charlie was inmiddels te bekend om nog te verkopen. Ze is gelukkig helemaal de oude en vliegt weer lekker buiten rond.

Om andere papegaaien in nood te helpen, schenkt Kidsweek een cheque van duizend euro aan Hope for Wings. Deze stichting bestaat nog niet zo lang en kan het geld goed gebruiken. Alle genomineerde dieren waren aan een goed doel gekoppeld.

Charlie versloeg in de verkiezing kleptokat Lotje, die geregeld op rooftocht gaat in tuinen van buren en dan thuiskomt met mondkapjes, speelgoed en zelfs onderbroeken, speurhonden Bruce & Boris die in Zuid-Amerika naar smokkelwaar van jaguars speuren en koe Leonarda 12 die tijdens de overstromingen in Limburg van afgelopen zomer bijna honderd kilometer van huis af dreef.