Dagblad070 | Parnassiamedewerkers vormen erehaag voor beveiliger
mainImage

Parnassiamedewerkers vormen erehaag voor beveiliger

23 juli 2021, 10:21 uur
Den Haag & Regio

Medewerkers van de Haagse ggz-instelling Parnassia herdenken vrijdagmiddag de bij zijn werk omgekomen zorgbeveiliger. Ze doen dat eerst met een erehaag voor de rouwauto, die daarna naar de uitvaartplechtigheid van familie en vrienden gaat. De medewerkers hebben dan een eigen herdenking, aldus een woordvoerster.

Die herdenking is overigens niet op de plek des onheils. Een behandelaar van Parnassia werd daar vorige week maandag aangevallen door een gewapende man die er een afspraak had. De 53-jarige beveiliger kwam tussenbeide. Hij werd daarbij neergeschoten door de bezoeker en overleed later aan zijn verwondingen. De schutter, een 67-jarige man uit Rijswijk, sloeg op de vlucht. Een eindje verderop maakte hij in zijn geparkeerde auto een einde aan zijn eigen leven.

Parnassia wil niet te veel prijsgeven over de plechtigheden van vrijdagmidddag, uit vrees voor een toeloop en het niet kunnen handhaven van de coronamaatregelen, aldus een zegsvrouw. Volgens de site van Parnassia is er via deze pagina wel een livestream te volgen.


Door: ANP | Foto: VRPress