Plannen gezocht voor wijkbudget Leidschenveen van 40.000 euro

29 February 2024, 08:09 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Sake Witteveen

De gemeente Den Haag is op zoek naar plannen voor extra culturele activiteiten en nieuwe ontmoetingsplekken in Leidschenveen. Iedereen die woont in Leidschenveen en 12 jaar of ouder is, kan een idee indienen.

In totaal is voor het wijkbudget 40.000 euro beschikbaar. Alle plannen die meer cultuur en ontmoeten mogelijk maken in Leidschenveen zijn welkom. Dit geldt ook voor kleine en goedkope plannen. Plannen indienen kan tot 27 maart.

Komende zaterdag 2 maart staan medewerkers van stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg van 13.00 uur tot 15.00 uur in winkelcentrum Leidschenveen om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het maken van plannen voor cultuur en ontmoeten.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag.

Ansichtkaarten

Plannen inleveren voor het wijkbudget kan digitaal of op de speciale ansichtkaarten van de gemeente. Deze zijn op te halen bij de bibliotheek Leidschenveen, stadsboerderij Landzigt en Jongerencentrum ’t Plekkie. De ansichtkaart moet in de speciale wijkbudgetbrievenbus die tot en met 27 maart bij bibliotheek Leidschenveen en stadsboerderij Landzigt staat. Bij Jongerencentrum ’t Plekkie staat een speciale cadeaudoos waar u uw plan in kunt doen.

De gemeente zet de plannen op een website. De ingediende plannen die minimaal 25 'likes' krijgen worden beoordeeld op haalbaarheid. Daarna kunnen bewoners uit de wijk stemmen op hun favoriete plannen. De plannen met de meeste stemmen voeren de bewoners samen met de gemeente uit. Dat gebeurt vanaf januari 2025.