mainImage

PlastiCity haalt eerste twee zeecontainers vol plastic op

25 november 2021, 15:00 uur
Den Haag & Regio

De 70 deelnemers van PlastiCity Den Haag die sinds juli en augustus zijn begonnen met het scheiden van plastic afval, hebben al genoeg plastic ingezameld om twee zeecontainers te vullen. Dat is zo'n 850 kilo plastic per container.

Het transport van het ingezamelde plastic bedrijfsafval naar de container kan niet Hollandser: per fiets. Wanneer de container vol is, wordt deze per vrachtwagen naar een mobiel recyclagelab in Gent gebracht om te worden verwerkt tot grondstof voor nieuwe kunststoffen.

Deelnemers aan PlastiCity ontvangen in de nabije toekomst nieuwe kunststofproducten gemaakt van hun eigen kunststofafvalstromen. Vorig jaar is het project er bijvoorbeeld in geslaagd om gelaatsschermen te ontwerpen en te produceren van volledig gerecycled PET.

Gratis

Ondernemer Hein Philipse van Beachclub Culpepper in Den Haag is dit jaar een van de deelnemers aan het PlastiCity project. "Dankzij PlastiCity realiseren we onze duurzame ambities, terwijl meedoen gratis is", zegt Hein. Voor Hein is zowel duurzaam ondernemen als duurzaam leven een logische keuze. "Als je alleen al ziet hoeveel afval we produceren bij ons strandpaviljoen, dan ga je op den duur vanzelf duurzamer handelen", aldus Hein.

 


Foto: Plasticity