Politie-inval kerstwinkelketen in The Mall en op De Fred

23 November 2021, 14:38 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Catharina Abels

De recherche heeft dinsdag 23 november meerdere winkelpanden gesloten in Den Haag en Leidschendam. Alle panden behoren toe aan dezelfde eigenaar. Drie personen zijn aangehouden op verdenking van witwassen.

In het Leidschendamse winkelcentrum The Mall of The Netherlands stopt zo nu en dan iemand bij de gesloten deuren van de pas kort geopende Soulsistah Christmas. Als ze de gevel afspeuren, vallen hun ogen uiteindelijk op een poster van de politie: “verzegeld in verband met strafrechtelijk onderzoek naar ondermijning”. 

Ook twee winkels van Soulsistah op de Haagse Frederik Hendriklaan ('De Fred') zijn gesloten op last van de recherche. Hetzelfde geldt voor een groot horecapand op het strand bij de Noordboulevard op Scheveningen, dat in december open zou gaan. Naast de winkelpanden en de horezaak runt Soulsistah ook een evenementenbureau in Monster. Ook daar heeft de politie een doorzoeking gedaan.

De aangehouden personen zijn twee Haagse vrouwen van 49 en 57 jaar en een 30-jarige man uit Buggenum. De politie heeft tijdens de actie beslag gelegd op onroerend goed, administratie, voertuigen en luxe goederen.

Ondermijning

De recherche heeft Omroep West verteld dat sterke aanwijzingen zijn dat de winkels banden hebben met de onderwereld. Bij ondermijning is er sprake van een vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Door middel van het openen van bijvoorbeeld winkelpanden verhullen criminelen hun illegale activiteiten.