Politie waarschuwt voor babbeltruc met cadeaubon en chocola

5 August 2022, 09:07 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Politie

De Politie Loosduinen heeft al meerdere meldingen gehad van een geraffineerde babbeltruc met pakketjes waarin chocola en een cadeaubon zou zitten.

Op Facebook waarschuwt de politie voor de oplichterstruc. "Er wordt bij u aangebeld, het is iemand met een pakketje. De bezorger draagt een uniform van een bekend postbedrijf. U heeft niets besteld, maar uw nieuwsgierigheid wordt wel gewekt. In het niet afgesloten doosje ziet u een reep chocolade, een cadeaubon van 150 euro en een brief. Best leuk zo’n onverwachte attentie."

Omdat volgens de bezorger het pakketje niet gefrankeerd was, moet de ontvanger alleen nog even 1,50 euro pinnen. Tijdens het pinnen ziet de bezorger de pincode. Ook wordt de pas slim omgeruild voor een andere pas. Voordat de ontvanger dat doorheeft, is dan al veel geld van de bankrekening gehaald.

Tekst gaat door onder foto.

Ouderen

De politie vraagt mensen om anderen te waarschuwen voor de babbeltruc. "Omdat zij het voorzien hebben op de ouderen en deze vaak niet actief zijn op social media, vragen wij u dit door te geven aan uw oudere buren, kennissen en familieleden."