Pop-up Filmhuis start met Oscarwinnaar Nomadland

5 June 2021, 15:19 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Vrijdag 11 juni aanstaande vertoont Filmhuis Den Haag weer de mooiste films. Wegens een renovatie helaas niet aan het Spui, maar in Concordia CC (Hoge Zand 42) waar op 11 juni om 16.30 u de exclusieve pop-up cinema haar deuren opent. In de eerste week kunnen Haagse filmliefhebbers komen genieten van o.a. de Oscarwinnende film Nomadland, documentaire 100UP en de klassieker In the mood for love van Wong-Kar Wai. Voor families staan de films Hallo Wereld en Sia, de rebelse bosfee op het programma. In week twee gaat de Grandprix winnende documentaire Petit Fille draaien en is de Movies that Matter on tour film Shadow Game te zien. De kaartverkoop voor de eerste twee weken is gestart.

Veel Nederlandse filmtheaters gaan weer open. Ook Filmhuis Den Haag kijkt er naar uit om weer bezoekers te mogen ontvangen. Alleen zal dit voorlopig niet in het vertrouwde pand aan het Spui zijn. Aldaar wordt op initiatief van de eigenaar, Gemeente Den Haag, de komende maanden groot onderhoud verricht. Het Filmhuis verhuist daarom tijdelijk naar een pop-up locatie 800 meter verderop. In Concordia CC, de nieuwste Haagse cultuurspot, is onderdak gevonden om tot de herfst de mooiste films te blijven vertonen aan vele Haagse filmliefhebbers. Aan de tijdelijke cinema wordt de komende week de laatste hand gelegd om op vrijdag 11 juni om 16.30 uur te openen. In het najaar heropent het Filmhuis op haar vertrouwde plek. Technisch volledig aangepast aan de eisen van deze tijd, mét een tentoonstelling en vernieuwd café.

Géke Roelink, directeur Filmhuis Den Haag: “Het is uiteraard ongelukkig dat we precies nu, na een lange sluiting, alsnog de deuren aan het Spui dicht moeten houden. Het goede nieuws is wel dat er in het najaar een verbeterd Filmhuis staat. Dankzij het gemeentelijk onderhoud met onder meer vernieuwde luchtbehandeling en duurzame verwarming en koeling. Vanzelfsprekend grijpen we ook even de kans om een aantal wensen door te voeren. Bij heropening kunnen bezoekers niet alleen genieten van film en randprogrammering, maar ook van een expositie over film & soundtrack. In de tussentijd blijven we, met dank aan Concordia CC en de gemeente, alle Haagse filmliefhebbers bedienen van het nieuwste aanbod en fijne klassiekers. Onze collega’s staan te popelen om iedereen weer te verwelkomen.”

Over Concordia CC
Op 1 mei jongstleden opende Concordia CC haar deuren in het monumentale pand aan Hoge Zand 42. Dit nieuwe cultuurcentrum ligt in de wijk achter het PAARD. In het gebouw nemen OPERA2DAY, Firma MES en Muziekcentrum 1001Nachten ook hun intrek. Het pand gaat als ontwikkelplek voor makers uit de podiumkunsten fungeren en heeft een theaterzaal voor 50 bezoekers (1.5 meter capaciteit) die tijdelijk wordt omgetoverd tot filmzaal. Daarnaast is er een ruime foyer en café.

Praktische informatie
Vanaf vr 11 juni vertoont Filmhuis Den Haag in Concordia CC op maandag t/m zondag de nieuwste films en klassiekers. In het weekend en tijdens vakanties zijn ook kinder- en familiefilms te zien. Kaartverkoop is gestart. Tickets kosten 10,50 euro (reguliere prijs) en zijn online verkrijgbaar.
Openingstijden: doordeweeks vanaf 16.00 u en in het weekend vanaf 14.30 u.
Het programma is te vinden op www.filmhuisdenhaag.nl