Poppodium Paard in Den Haag viert vijftig jaar hiphop

9 October 2023, 14:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Paard

Poppodium Paard in Den Haag viert dit najaar het vijftigjarig bestaan van hiphop met bijzondere optredens van Grandmaster Flash, The Pharcyde en Lords of The Underground + Non Phixion. De drie avonden zijn apart te bezoeken, maar er zijn ook combitickets beschikbaar voor 50 euro.

Dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat dj Kool Herc in New York (USA) twee platen op een bijzondere manier aan elkaar mixte. Die beats, waar al snel mc’s over heen gingen rappen, worden gezien als de geboorte van hiphop. Vijftig jaar later is het genre niet meer weg te denken. Paard haakte als poppodium al vroeg aan met hiphop party's op de zondagmiddag eind jaren ‘80.

De keuze voor de drie acts is geen toeval, zegt Guido van Dieren, programmeur bij Paard. "Hoewel ooit tegencultuur, is hiphop na 50 jaar een dominante muziekstroming geworden. Met deze concertreeks eren we de pioniers die hier de aanzet voor hebben gegeven. Elk van hen heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de vroege dagen van de hiphop en allemaal inspireren ze met hun muzikale nalatenschap de nieuwe generatie.”