Project ‘Pimp Your Portiek’ met drie jaar verlengd

6 June 2023, 15:48 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Haag Wonen

Het schildersvak leren in de praktijk en tegelijkertijd portieken opknappen. Dat is waar het bij ‘Pimp Your Portiek’ om draait. De Haagse woningcorporaties Haag Wonen, Hof Wonen en Staedion hebben deze week samen met ROC Mondriaan en Bouw Meesterschilders het project voor drie jaar verlengd.

De corporaties stellen aan ROC Mondriaan en Bouw Meesterschilders portieken ter beschikking die een opknapbeurt kunnen gebruiken. Het doel is om studenten van de School voor Bouw en Infra via deze stageplekken op te leiden tot volledig schilder zodat zij aan de slag kunnen bij het schildersbedrijf. Op deze manier werken de studenten aan hun eigen toekomst en aan de toekomst van de Haagse wijken door bij te dragen aan een prettige woon- en leefomgeving.

Vanwege het succes van het project tekenden alle partijen samen een convenant om het project voort te zetten. Zo zorgen de corporaties voor ongeveer 20 portieken per jaar en voor financiering van de leermeesters van het schildersbedrijf. Bouw Meesterschilders begeleidt de studenten. De School voor Bouw en Infra van ROC Mondriaan selecteert gemotiveerde studenten die aan de slag kunnen gaan met de schilderswerkzaamheden in de portieken.

Tekst gaat door onder foto.

Kweekvijver

Projectleider Eric Zegwaard is blij met de verlenging. "Pimp Your Portiek is al zo’n tien jaar een Haagse parel. De samenwerking tussen de partijen maakt het een succes. Studenten maken de juiste start van leren en werken in de beroepspraktijk. Met een aantal maanden stage heeft de student de juiste tools geleerd om door te stromen naar echt werk en dat zien we ook gebeuren. Het is een kweekvijver van talent.”