Protestmars tegen parkeeroverlast in Laak

28 October 2021, 15:09 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Pixabay

Bewoners uit Laak en de partij Hart voor Den Haag in de gemeenteraad gaan vrijdag met een protestmars aandacht vragen voor het tekort aan parkeerplaatsen in de wijk.

“In Laak loopt het de spuigaten uit met de parkeeroverlast”, zegt gemeenteraadslid Jelle Meinesz. Hij strijdt al langere tijd voor meer parkeerplaatsen in het overvolle Laak. 

"Dit college doet werkelijk waar helemaal niets voor wat betreft de parkeerproblemen en de doorstroming voor het stadsdeel Laak. Wij hebben moties ingediend, ideeën tegen D66-verkeerswethouder Van Asten aangehouden en zelfs een initiatiefvoorstel ingediend. Dat plan ligt nu al anderhalf jaar op de plank te wachten op behandeling in de raad. Het geeft maar aan hoe weinig serieus het stadsbestuur is, als het om Laak gaat", zegt Meinesz.

Onlangs bleek uit een onderzoek van twee wetenschappers van de Vrije Universiteit in Amsterdam dat in geen enkele andere buurt in Nederland de inwoners zo ontevreden zijn over hun eigen wijk als in Laak. "Ik begrijp dit en zou nu graag zien dat dit college dat ook eens inziet. Als alleen maar de parkeerproblemen nu opgelost zouden worden, zou dit cijfer zomaar kunnen stijgen", aldus Meinesz.

De protestmars start vrijdag om 15.00 uur bij Leo's Koffiehuis aan de Oudemansstraat.