mainImage

PvdA: 'Stop subsidie Parkpop, geld naar nieuw festival'

3 november 2021, 09:21 uur
Den Haag & Regio

De PvdA in de Haagse gemeenteraad wil de subsidie voor het festival Parkpop stoppen en het geld beschikbaar stellen voor een nieuw familiefestival in het Zuiderpark.

Parkpop verhuist volgend jaar naar het Malieveld. Volgens PvdA-gemeenteraadslid Bülent Aydin wordt het daarmee een commercieel in plaats van een familiefeest. "Parkpop zoals wij dat kennen en willen is een feest voor alle Hagenaars en Hagenezen, vooral voor de bewoners rondom het Zuiderpark. Het festival bracht altijd al deze mensen samen. Naar een commercieel festival in de binnenstad zullen vooral mensen van buiten Den Haag komen. Bewoners uit het zuiden van Den Haag zullen dan juist minder gaan.”

De verhuizing vindt plaats nadat Parkpop een nieuwe mede-organisator kreeg: Mojo. “Deze samenwerking maakte het festival al commercieel", zegt Aydin. "De verhuizing naar het Malieveld doet daar nog een schepje bovenop. Want het Malieveld ligt centraler dus dan verwacht de organisatie dat er meer mensen komen. En zo valt er meer geld aan te verdienen. Prima, maar niet met ons gemeenschapsgeld."

Daarom stelt de PvdA voor om de subsidie voor Parkpop in te trekken en te gebruiken voor een nieuw feest in het Zuiderpark. “Een echt familiefeest, toegankelijk voor elke bewoner en dat zorgt voor levendigheid in de wijk. Eigenlijk wat Parkpop vroeger was.” Aydin doet alvast een suggestie voor de naam: Zuiderparkpop.


Foto: Maurice Haak