Red Bull Stalen Ros in Den Haag gaat vandaag niet door, water te vies

23 September 2023, 12:47 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Red Bull

De eerste Haagse editie van de Red Bull Stalen Ros gaat vandaag - zaterdag 23 september - niet door. Na overleg met de gemeente heeft de organisatie dat moeten besluiten.

Uit metingen van de GGD blijkt dat de kwaliteit van het water in de Prinsessegracht zeer slecht is, hetgeen te veel gezondheidsrisico's met zich meebrengt voor deelnemers. De slechte kwaliteit is ontstaan na hevige regenval en overstroming van het riool.

Bij de race zouden deelnemers in teams van twee op zelfontworpen en zelfgebouwde fietsen zo snel mogelijk een parcours op het water moeten afleggen. Hoe sneller en hoe origineler ze dat zouden doen, hoe meer punten ze krijgen. Onder de veertig deelnemende duo's zaten onder anderen influencers als Jesse Hoefnagels, Robbie van de Graaf, Amijé Roos en Isadee Jansen.

Zanger Karel Gerlach van de Haagse groep Goldband, rapper Qucee, YouTuber Sophie Milzink en mountainbiker Fabio Wibmer zouden plaatsnemen in de jury van de fietsrace. SBS6 zou op 8 oktober een verslag uitzenden van de wedstrijd.

Samen met de gemeente kijkt de organisatie naar mogelijkheden om het evenement op korte termijn toch nog te laten plaatsvinden.