Regenboogbank in Huijgenspark opnieuw vernield

27 June 2023, 08:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Stichting Queer Mind

De in mei vorig jaar in het Huijgenspark in Den Haag geplaatste regenboogbank is opnieuw vernield. De bank is door onbekenden met zwarte verf beklad.

De bank werd vorig jaar onhuld in aanwezigheid van wethouder Arjen Kapteijns van Emancipatie. Ook toen werd de bank vernield. Binnen een paar dagen spoten vandalen de bank onder met rode verf.

In hetzelfde park werd in die periode ook keer op keer een regenboogvlag die daar hing beschadigd. Twee jongens van 14 en 17 jaar uit Den Haag, die werden aangehouden nadat de vlag weer een keer was vernield, kregen toen een gebiedsverbod opgelegd van de Officier van Justitie. De vlaggenmast staat nu stevig vastgeklonken in een betonbak, waardoor vandalen de vlag niet makkelijk meer kunnen beschadigen.

Aangifte

Stichting Queer Mind laat weten dat er bij de politie aangifte zal worden gedaan van de recente vernieling. De huidige wethouder van Inclusie, Marielle Vavier, reageert op social media boos op het vandalisme. "Wat erg is dit! Goed dat jullie aangifte doen. We proberen het zo snel mogelijk te herstellen #loveislove."