Schaapskudde komende week weer terug in Westduinpark

14 May 2024, 13:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Stadsdeel Segbroek

Vanaf komende week tot het eind van de maand juni zal er weer een schaapskudde rondlopen in het Westduingebied. Sinds 2016 gebeurt dat elk jaar in het duingebied achter het Atlantic Hotel op Kijkduin.

De schapen dragen bij aan de natuurlijke begrazing in het gebied zodat bezoekers nog meer kunnen genieten van de flora en fauna die daar voorkomt. De kudde bestaat uit ongeveer vijftig Drentse Heideschapen. Er is altijd een schaapsherder aanwezig.

De gemeente Den Haag roept fietsers en voetgangers op om er rekening mee te houden dat de schapen soms met z’n allen tegelijkertijd kunnen oversteken. De schapen kunnen bovendien schrikken van honden. Daarom wordt aangeraden gepaste afstand van zo'n 50 meter te houden zodat de dieren niet gaan hollen of worden opgejaagd.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag.

Schotse Hooglanders

Het Westduinpark is één van de grootste natuurgebieden van Den Haag. Het duingebied loopt tussen Kijkduin en Scheveningen. Het beschermde duinpark kent een zeer afwisselend landschap met dichte bebossing en open vlakten, vochtige duinvalleien en hoge duintoppen en bunkerresten uit de Tweede Wereldoorlog. In het park loopt ook een kudde Schotse Hooglanders rond.