Schilderswijker voorzitter nieuw bestuur Landelijke Studentenvakbond

13 April 2024, 22:19 uur
Den Haag & Regio
mainImage
LSVb
V.l.n.r.: Gijs Grimbergen, Ocke Siertsema, Abdelkader Karbache, Boutaina Chami en Yason Sinout.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft zaterdag een nieuw bestuur gekozen. Abdelkader Karbache uit de Haagse Schilderswijk wordt voorzitter. Hagenaar Ocke Siertsema neemt de rol van vicevoorzitter op zich.

Momenteel doet Abdelkader de masters Mechanical Engineering en Sustainable Energy Technology aan de TU Delft. “Studeren is ontoegankelijk aan het worden in Nederland. Bij elke verkiezing worden er beloftes gemaakt om dat te verbeteren, maar uiteindelijk trekken studenten steeds aan het kortste eind. Het is de hoogste tijd dat de positie van studenten nou eens voorgoed verbetert", zegt Karbache. “Dat wil ik gaan doen door zoveel mogelijk studenten uit verschillende hoeken van de samenleving bij elkaar te brengen. Door onze krachten te bundelen kunnen de mensen die aan de knoppen zitten straks echt niet meer om ons heen.”

Ocke Siertsema studeert Hbo Bestuurskunde/Overheidsmanagement Duaal aan De Haagse Hogeschool en woont in Leiden. Beide hebben ze ervaring opgedaan in de lokale medezeggenschap. De kennis die ze daar hebben opgebouwd willen ze benutten om het onderwijs voor alle studenten eerlijk en toegankelijk te maken. “Door de onzekerheid van politieke en maatschappelijke veranderingen is er een gevoel van ongenoegen bij mij ontstaan", zegt Siertsema. "Ondanks de herinvoering van de studiebeurs moet er nog steeds worden geleend, een kamer vinden betekent de hoofdprijs betalen, de kwaliteit van het onderwijs dwaalt af en de studiedruk stijgt. In een tijd waarin de wereld aan onze voeten zou moeten liggen, vraag ik me af of het studentenleven van vroeger misschien toch beter was.’’

De rest van het bestuur wordt aangevuld met Gijs Grimbergen (secretaris), Boutaina Chami (penningmeester) en Yason Sinout (algemeen bestuurslid). Het nieuwe bestuur zal de komende maanden worden ingewerkt. Op 29 juni vindt de officiële overdracht plaats.