Dagblad070 | Soundos, Lubach en Simons naar Haags festival Peper
mainImage

Soundos, Lubach en Simons naar Haags festival Peper

13 oktober 2021, 10:14 uur
Den Haag & Regio

Arjen Lubach, Ronald Snijders, Brainpower, Erik van Muiswinkel, Elke Vierveijzer, Jan Beuving, Ruud Smulders, Lisa Loeb, Andries Tunru, Nabil, DJ Kevin Orduña, Klets Kindercabaret met Charlotte Waardenburg, Dookje Engelhard, Freek Koopmans en DJ Stxx maken de programmering compleet van het Haagse festival Peper.

Eerder werd al bekend dat van 22 tot en met 25 oktober op diverse locaties in het Museumkwartier ook wordt opgetreden door Soundos el Ahmadi, DJ Aiscream, Hassan el Rahaui, Tex de Wit, Greg Shapiro, Jasper Smit, Sjaak Bral, Marco Lopes, Sylvana Simons, Sunny Bergman, Stella Bergsma, Kim Schuddeboom, Anne Neuteboom en Jetty Mathurin.

Met de tweede editie van cabaretfestival Peter focussen de theaters Diligentia en PePijn op het belang van humor in de samenleving. Naast grote namen krijgt jong en divers talent een breder podium.

"In een maatschappij die meer en meer verdeeld is, die complexer wordt onder invloed van de pandemie, maar ook van technologie en media, hebben we kunstenaars nodig die ons helpen de maatschappij te duiden, te begrijpen, te bekritiseren, te becommentariëren. Die ons helpen grip te krijgen en te houden, op ons dagelijks bestaan", zegt directeur Lucien Kembel van Diligentia en PePijn.

"Cabaretiers zijn bij uitstek die vrije, onafhankelijke, creatieve geesten die via hun kunstvorm vaak hun ongefilterde, ongezouten mening geven over uiteenlopende mis- en toestanden."

De locaties voor het festival zijn dit jaar Hotel des Indes, Escher in het Paleis, Museum Bredius/Masterly Den Haag, Kloosterkerk, WEST Den Haag, Koninklijke Schouwburg, Diligentia en Theater PePijn.