SP Den Haag: In actie komen tegen kernwapens is hard nodig

23 September 2021, 17:30 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Ingezonden

Het is een publiek geheim dat er Amerikaanse kernwapens liggen in het Nederlandse Volkel. Komende zaterdag komen Nederlandse en Duitse activisten in actie tegen de opslag en vervanging van de kernwapens in Volkel. Uit solidariteit met deze actie hebben de jongeren van de SP Den Haag vandaag in de stad laten zien wat er zou gebeuren wanneer er een atoombom zou vallen op de Pier.
 
In de jaren tachtig kwamen honderdduizenden mensen in actie de Amerikaanse opslag van kernwapens in Nederland. Toch zijn ze er dertig jaar later nog steeds. Deze kernwapens moeten binnenkort worden vervangen. Een steeds grotere antikernwapenbeweging komt hier tegen in actie. Zo ook aankomend weekend wanneer activisten uit Duitsland en Nederland zullen gaan fietsen tegen kernwapens, de Duitse activisten komen vanuit Ramstein naar Volkel toe gefietst.
 
In Den Haag zijn de jongeren van de SP Den Haag solidair met deze actie. Daarom willen de jongeren inwoners van de stad bekendmaken met de impact van zo’n bom. Wanneer er een bom valt op de Pier vallen er zo’n 540 duizend doden en minimaal 680 duizend gewonden. Tot aan het Vredespaleis zou er een allesvernietigende vuurbal reiken, tot aan het centrum van Delft zou het totale gebied onbewoonbaar zijn. Op deze plekken hebben de jongeren borden geplaatst om dit aan inwoners van deze steden zichtbaar te maken.
 
“Opnieuw in actie komen tegen kernwapens is hard nodig”, aldus contactpersoon van Jong in de SP Den Haag Maarten van Orden. “De vervanging van de bommen in Volkel is het juiste moment om helemaal af te komen van kernwapens in Nederland. We roepen iedereen op, jong of oud, om zich aan te sluiten bij de beweging!” Voor meer informatie kunnen mensen kijken op doemee.sp.nl/kernwapens


Door: SP Den Haag