Speeltuin Klein Tasmania in Duinoord hoeft toch niet weg

20 January 2022, 15:05 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Sebastiaan Kruis

Na protesten van omwonenden is het hen toch nog gelukt om de groene speelvoorziening Klein Tasmania in Duinoord te behouden. De plannen om de ruimte te gebruiken voor een extra fietsenstalling van het naastgelegen Gymnasium zijn ingetrokken.

De middelbare school is eigenaar van de grond en kondigde vorig jaar aan het zelf te willen gaan gebruiken. Tot teleurstelling van buurtbewoners die een petitie tegen het plan begonnen. Het stukje groen was al sinds 2010 in gebruik als speeltuin.

Verschillende partijen in de Haagse gemeenteraad keerden zich tegen de plannen van het Gymnasium Haganum, waaronder D66, PVV, Haagse Stadspartij en Partij voor de Dieren.

Groene alternatieven

Na diverse gesprekken tussen de school en buurtbewoners, waarbij verantwoordelijk wethouder Hilbert Bredemeijer zich heeft opgesteld als mediator, is het oorspronkelijke herinrichtingsplan nu ingetrokken. Er wordt door het schoolbestuur aan groene alternatieven gewerkt en de buurtbewoners worden daarbij betrokken. De concrete plannen worden later gepresenteerd.