Sprintrace tussen wethouder Bredemeijer en Leontien van Moorsel

16 May 2024, 10:19 uur
Den Haag & Regio , Sport
mainImage
Gemeente Den Haag | PR

Op zaterdagmiddag 25 mei vindt op het Lange Voorhout een sprintrace plaats in aanloop naar de Tour de France Femmes. De sprintrace vormt de aftrap van het Haagse activatieprogramma richting de Tour de France Femmes die deels in Den Haag wordt gereden. 

Bekende en minder bekende Hagenaars gaan deze middag op bijzondere fietsen, zoals een eenwieler of een hobbelfiets, de sportieve strijd aan tijdens een korte sprint over het Lange Voorhout. Iedereen kan meedoen aan het gratis fietsspektakel.

Om 14.30 uur is de opening en neemt wethouder Hilbert Bredemeijer van Sport het op tegen niemand minder dan viervoudig olympisch kampioene Leontien van Moorsel, die twee keer achtereenvolgens de Tour de France voor vrouwen wist te winnen.

Kijkduin

Den Haag kleurt langzaam geel de komende maanden. Op maandag 12 augustus is Kijkduin namelijk de finishplaats van de eerste etappe van de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld. Meer dan 150 wielrensters strijden die dag in onze stad om de felbegeerde gele trui.

In aanloop naar en tijdens dit sportevenement worden tal van activiteiten georganiseerd om zo veel mogelijk Hagenaars te betrekken bij het evenement. Van een scholenprogramma tot een gratis fietsfestival en van een toertocht tot sportdagen op allerlei pleintjes in de stad. De sprintrace vormt de aftrap van al deze activiteiten.