Stadsspeld voor veertien vrijwilligers van Taal aan Zee

12 June 2024, 10:54 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Taal aan Zee

Tijdens het jubileumfeest van de organisatie Taal aan Zee in Theater aan het Spui zijn dinsdag veertien vrijwilligers verrast met een Stadsspeld van de gemeente Den Haag. 

De onderscheidingen werden uitgereikt door wethouder Hilbert Bredemeijer van Onderwijs. Hij bedankte de vrijwilligers voor hun betrokkenheid en hun inzet. “Wij waarderen enorm wat u de afgelopen jaren voor heel Den Haag heeft gedaan. Wat mooi wat u doet voor onze stad en voor het samenbrengen van de mensen. Dat is het mooie van taal."

De vrijwilligers krijgen de onderscheiding voor hun jarenlange belangeloze inzet voor nieuwkomers die het Nederlands niet of nauwelijks beheersen. Het gaat om vrijwillige docenten, een taalcoach, oud-bestuursleden en ambassadeurs, een huisfotograaf en taalvrijwilligers in de bibliotheek. Samen zijn ze goed voor meer dan 169 jaar vrijwilligerservaring bij de Haagse vrijwilligersorganisatie die 10 jaar bestaat.

Aan de volgende vrijwilligers van Taal aan Zee werd de Stadsspeld toegekend: Loek van Broeckhuysen, Ed de Bruyn Kops, Thea Dekker, Sylvia Eijking, Aad Hage, Loes van Lakerveld, Carla Nijman, André van Ommeren, Jolanda Remmerswaal, Betty Salverda, Margot Schoemaker, Rob Wiegman, Noortje Zuidhof en Helga Zurloh. Niet alle vrijwilligers konden aanwezig zijn bij de uitreiking.