Start vlogs van de Hondenbescherming op Wereld Dierendag

4 October 2021, 17:27 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Stocksnap

De gemeente Den Haag is vandaag, Dierendag 4 oktober 2021, begonnen met het plaatsen van vlogs die de Koninklijke Hondenbescherming heeft gemaakt over wat het betekent om een hond in huis te nemen.

Er zijn in totaal vier van deze voorlichtingsvlogs gemaakt in opdracht van de gemeente Den Haag. Ze behandelen allemaal een ander deel van de verantwoordelijkheden en het plezier die horen bij het hebben van een hond. De vlogs worden gepresenteerd door Britt Dekker en Floris Göbel van het landelijke digitale kanaal 'Dierenpraat TV'.

"Ook in een soms drukke stad als Den Haag kun je heel goed op een verantwoorde wijze hondeneigenaar zijn. Dan heeft de hond een goed leven, zijn de baasjes regelmatig buiten voor een stevige wandeling en blijft de buurt schoon", zegt wethouder Liesbeth van Tongeren, verantwoordelijk voor dierenwelzijn.

"Als mensen onvoorbereid aan een huisdier beginnen kan dit problemen geven voor alle betrokkenen en dat moeten we voorkomen. Deze vlogs geven een prima beeld zodat toekomstige eigenaren een goede afweging kunnen maken."

De eerste vlog over de aanschaf van een hond is vanaf maandag 4 oktober om 16.00 uur te zien op Dierenpraat TV. De tweede vlog wordt donderdag geplaatst en gaat over wat een hond nodig heeft. De derde vlog, over lastige honden, is te zien op maandag 11 oktober en de serie sluit af met een vlog over de adoptie van een lastige hond op donderdag 14 oktoberop Dierenpraat TV.