Steun voor Haagse musea van Mondriaan Stichting

9 December 2020, 18:22 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Tot de 183 musea die woensdag coronacompensatie hebben gekregen van het Mondriaan Fonds, behoort ook een aantal grote en kleine Haagse musea. Bij de 'groten' is de aanvraag goedgekeurd van zowel het Kunstmuseum Den Haag als van het Museon. Beide krijgen een bedrag dat gelijk is aan de gemeentelijke bijdrage.

Bij de middelgrote musea is er steun van 60.000 euro voor Beelden aan Zee in Scheveningen. Ook de Prinsenhof in Delft krijgt zo'n bedrag.

Bij de kleinere musea, qua bezoekersaantallen, gaat het om Beeld en Geluid, Muzee Scheveningen (dat eerder al steun kreeg als Cultuuranker), voor Panaroma Mesdag, voor het Louwman Museum en voor museum Rijswijk. Hier gaat het om een vast bedrag dat verband houdt met het gemiddelde aantal betalende bezoekers in 2017 en 2018.

Ook de aanvraag van de Stichting Duivenvoorde in Voorschoten werd goedgekeurd.

De compensatieregelingen voor musea zijn onderdeel van een breder steunpakket voor de hele beeldende kunst- en erfgoedsector. Binnen de aanvullende ondersteuning van het ministerie van OCW is voor musea 16 miljoen euro gereserveerd. Met een aanvulling uit eigen middelen van het Mondriaan Fonds is in totaal 17 miljoen euro besteed.