Stoomtreintjes in Zuiderpark moeten voorlopig stil blijven staan

3 April 2023, 12:37 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Stoomgroep West Zuiderpark

Het leek even op een 1 aprilgrap, maar het is toch echt waar. De stoomtreintjes in het Zuiderpark moeten voorlopig stil blijven staan in verband met nieuwe wet- en regelgeving van de overheid.

Normaal gesproken start op 1 april het stoomseizoen en zijn vanaf dan regelmatig wagons volgeladen met zwaaiende kinderen en volwassenen te zien, achter een stoomlocomotief die puffend en fluitend de wagons door het Zuiderpark rijdt.

De modelbouwvereniging Stoomgroep West baalt als een stekker dat het voorlopig niet kan. "We moeten per 1 april aan strengere eisen voldoen. Hiervoor moeten wij nog de nodige aanpassingen doen. Helaas mogen wij tot nader order niet met passagiers rijden."

Ook de geplande stoomdagen op 29 en 30 april zullen vervallen, laat de vrijwlligersclub weten. "Wij doen onze uiterste best om later in het jaar alsnog stoomdagen te organiseren. Zodra wij voldoen aan de eisen zullen wij weer open gaan."

Tekst gaat door onder foto.

Grootste van Europa

Stoomgroep West is in 1975 begonnen. Een paar enthousiastelingen, die graag met treintjes speelden, besloten een modelbouwclub op te richten. Ze vonden een locatie en gingen aan de slag met het aanleggen van een spoorbaan in het Zuiderpark. Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot één van de grootste modelbouwverenigingen van Europa.