The Shore duurzaamste strandtent van Nederland

22 September 2021, 20:45 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Surfschool The Shore op het strand van Scheveningen is opnieuw uitgeroepen tot ‘Duurzaamste strandtent van Nederland’. The Shore won de prijs in 2019 ook al.

Volgens de vakjury van de Gaia Green Awards zet The Shore al jarenlang “de standaard op het gebied van duurzaam ondernemen”. Met name de voortrekkersrol die de organisatie speelt rondom het Plasticvrij Terras wordt erg gewaardeerd.

The Shore doet overigens nog veel meer. Denk aan inkopen bij lokale leveranciers, gas besparen door water voor douches en vaatwasser op te warmen via zonneboilers en het schenken in herbruikbare statiegeldbekers tijdens festivals.

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die het afgelopen jaar aantoonbaar grote stappen hebben genomen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Er zijn prijzen te winnen in de categorieën hotels, restaurants en strandpaviljoens.

De Awards werden uitgereikt in Rotterdam tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De andere winnaars dit jaar waren restaurant De Ceuvel in Amsterdam en Suitehotel Pincoffs in Rotterdam.

Duurzame horecalocaties in Nederland en België hebben vanaf januari 2022 de mogelijkheid om zich aan te melden voor de zevende editie van de Gaia Green Awards.