Tieners van moord op Wei Chen eerder betrokken bij steekpartijen

31 January 2023, 09:18 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Steekpartijen, een schietpartij, een gewelddadige beroving en ruzies tussen drillrapgroepen. In de gezinnen van de drie tieners die vastzitten voor de dood van een Haagse snackbareigenaar was al veel meer aan de hand. Twee van de drie zijn betrokken geweest bij andere steekpartijen, meldt het AD.

Nu komt daar nog bij dat ze verantwoordelijk zouden zijn voor de dood van de 39-jarige Wei Chen, die met zijn vrouw een snackbar runde in Houtwijk, een jaren 70 wijk in Den Haag. Hij werd vrijdagavond doodgestoken, toen hij na sluitingstijd met zijn vrouw naar huis liep.

Het gaat om twee gezinnen waar de tieners vandaan komen. Het 17-jarige meisje dat uit het ene gezin is opgepakt, moest afgelopen jaar voor de rechter verschijnen, omdat ze haar oudere broer in zijn been zou hebben gestoken.

Maar deze oudere broer zit ook vast. Hij schoot in mei vorig jaar bij een school in Zoetermeer een 17-jarige Delftenaar met een shotgun in zijn gezicht. Tegen hem werd vorige week twintig maanden cel en jeugd-tbs geëist.

 


Door: ANP