Toptheater en circusacts uit België naar Haags festival De Betovering

3 September 2023, 16:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Christof Ceulemans

Het programma van de 24e editie van kinderkunstfestival De Betovering is bekend. Van vrijdag 13 tot en met zaterdag 21 oktober vinden honderden activiteiten plaats op meer dan zestig locaties in Den Haag. Belgische theatermakers en circusartiesten zorgen dit jaar voor de highlights.

D’irque & Fien tekenen voor de openingsvoorstelling Sol Bémol (foto boven) die in totaal drie keer opgevoerd wordt in de Koninklijke Schouwburg. Het Belgische Vélocimanes Associés speelt Der Lauf (foto onder) in Korzo. Ook van Belgische bodem: de acrobatische dansvoorstelling Dummies van collectief Doft en choreograaf Piet van Dycke in Korzo. In Podium Noord speelt 4Hoog hun klassieker Akke Akke Tuut. Dit is niet de titel van Compagnie Barbarie is in de Koninklijke Schouwburg te zien en straattheater van Compagnie Krak in de binnentuinen van Escamp.

"Op ons festival zie je veel voorstellingen die eerder niet of weinig in Nederland speelden", zegt Miriam Duiker, directeur van De Betovering. "Het niveau van de makers en voorstellingen is hoog. Toevalligerwijs hebben we dit jaar veel programma van Belgische makers. Uiteraard zijn er ook topproducties uit Nederland en zelfs van Haagse makers zoals Cézanne Tegelberg te zien. Zij brengt de intieme en niet te missen ervaring Yuto & De Boom in verschillende talen op de planken."

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Katarzyna Anna Kubiak

Ook veel gratis activiteiten

Naast de genoemde highlights zijn er nog veel meer voorstellingen, maar ook workshops, installaties en films, en heel veel gratis activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. De kaartverkoop start op 1 september 2023. Het volledige programma is hier te vinden.