Dagblad070 | Twee aanhoudingen wegens zakkenrollerij
mainImage

Twee aanhoudingen wegens zakkenrollerij

17 oktober 2020, 10:21 uur
Den Haag & Regio

Politie heeft deze week een 35-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van zakkenrollerij. Ook wordt er nog een tweede vrouw verdacht, maar zij staat 'gesignaleerd', zoals de poltiie zaterdag laat weten.

De politie kwam in actie omdat er de afgelopen maanden meerdere zakkenrollerijen waren geweest in de wijk Zuiderpark, Rijswijk en Delft. Op camerabeelden waren steeds dezelfde vrouwen te zien. De politie achterhaalde vervolgens niet alleen hun identiteit maar ook hun verblijfplaats. Door deze locatie in de gaten te houden slaagde agenten er in één van vrouwen op heterdaad te betrappen toen zij dinsdag de woning verliet en op de Leyweg een tas uit de rollator van een bejaarde vrouw wegnam.

Bij doorzoeking van haar woning werd de man aangehouden. In totaal worden zij verdacht van tien zaken, ook elders in Nederland, waarbij portefeuilles en telefoons werden gestolen. De rechter-commissaris heeft vrijdag de vrouw in bewaringgesteld voor veertien dagen, de man is heengezonden.