Tweedaags klimaatprotest op Malieveld met optredens en sprekers

25 August 2023, 14:46 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Fossielvrij NL (Twitter)

Terwijl de actiegroep Extinction Rebellion vanaf 9 september dagelijkse de A12 in Den Haag wil gaan blokkeren, wordt er op het Malieveld een tweedaags klimaatprotest gehouden met optredens en sprekers.

Tijdens deze 'A12 Support Demonstratie' zullen mensen als Tim Hofman, Clarice Gargard, Aisha Dutrieux en Jeroen Siebelink het publiek toespreken. Ook zijn er optredens van muzikanten als Hang Youth, Merol, Sophie Straat en Lakschmi. In totaal verwacht de organisatie zo'n veertig sprekers en artiesten.

Met het twee dagen durende protest wordt de Nederlandse overheid opgeroepen om per direct te stoppen met fossiele subsidies. Ook is de bijeenkomst bedoeld als steun voor de deelnemers aan de achtste A12-blokkade van Extinction Rebellion.

De A12 Support Demonstratie wordt georganiseerd door Greenpeace, Milieudefensie, Fossielvrij NL, Urgenda, Milieudefensie Jong, Internationale Socialisten, DeGoedeZaak en End Fossil Occupy. Meer dan 170 andere maatschappelijke organisaties ondersteunen het protest, waaronder Oxfam Novib, Cordaid, FNV Klimaat, Humanistisch Verbond en Caring Doctors.

Extinction Rebellion blokkeerde op 27 mei dit jaar voor de zevende keer de Utrechtsebaan, aan het einde van de A12 in Den Haag. De actiegroep kondigde eerder al aan om vanaf 9 september dagelijks een blokkadeactie te gaan houden.