Van Asten start verbouwing bibliotheek Bouwlust

1 September 2020, 08:59 uur
Den Haag & Regio
mainImage
gemeente Den Haag / Martijn Beekman

Bouwlust mag zich nu echt gaan verheugen op een nieuwe bibliotheek, en zeker initiatiefneemster/aanjaagster Kristen de Winter. Wethouder Van Asten, verantwoordelijk voor alles dat met cultuur te maken heeft, gaf maandag met een flinke klap in een muur het startsein voor de verbouwing van de oude bibliotheek. 

Van Asten wees bij zijn toespraakje op de doodtastendheid van De Winter die een succesvolle handtekeningenactie voerde om de bibliotheek in de wijk te behouden. “Mooi om te zien hoe bewoners zelf hebben laten zien hoe belangrijk de bibliotheek is als spil van hun wijk. Complimenten voor hun inzet en vasthoudendheid. De bibliotheek in Bouwlust wordt een prachtige plek waar iedereen welkom is, van jong tot oud, om te lezen, te leren en om anderen te ontmoeten. Ik kijk enorm uit naar het eindresultaat.”

De nieuwe bibliotheek moet een plek in de wijk worden waar mensen niet alleen heen gaan om een boek te lezen of lenen, maar ook om elkaar te ontmoeten. De centrale ontmoetingsruimte van het gebouw nodigt bezoekers daarom uit om gezellig met elkaar in gesprek te gaan en een krantje of tijdschrift te lezen met een kop koffie of thee.