Dagblad070 | Van Zanen: een waardige Prinsjesdag
mainImage

Van Zanen: een waardige Prinsjesdag

15 september 2020, 19:07 uur
Den Haag & Regio

Burgemeester Jan van Zanen is tevreden over het verloop van Prinsjesdag 2020 in zijn stad. In een verklaring rept hij van 'een andere, doch waardige Prinsjesdag'. 

In het belang van de volksgezondheid was het volgens hem nodig het publiek op te roepen de dag thuis te volgen. Hij constateert met genoegen dat dat ook is gebeurd, grote publieksstromen bleven uit.

Van Zanen gaat ook in op de demonstraties die er toch in de stad zijn gehouden, zoals van Extinction Rebellion waarvan enkele actievoeders zich vastketenden aan het hek van Paleis Noordeinde. Elf van hen werden aangehouden.

Volgens de burgemeester 'is er ook altijd ruimte om de demonstreren', ook op de dag van de democratie. Dat kon op de Koekamp en op het Plein. Die bijeenkomsten zijn, zo geeft hij aan, 'grotendeels rustig verlopen'. 

Hij dankt in zijn eerste evaluatie van deze Prinsjesdag alle mensen die gezorgd hebben voor een 'goed en veilig verloop van de dag'. "In het bijzonder de politie en vele medewerkers van de gemeente die met veel mensen een grote inzet hebben gepleegd."

 

 

 


Foto: Martijn Beekman