Van Zanen: Tweedaags klimaatprotest mag niet op Malieveld

30 August 2023, 17:36 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Fossielvrij NL (Twitter)

Het vorige week aangekondigde tweedaagse klimaatprotest op het Malieveld op 9 en 10 september kan daar niet worden gehouden. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen laten weten aan de organisatoren. Op het Malieveld staan dan nog de tenten van de Tong Tong Fair.

Het tweedaagse klimaatprotest is bedoeld als steun aan de actiegroep Extinction Rebellion die vanaf 9 september dagelijks de A12 in Den Haag wil gaan blokkeren. Tijdens de steundemonstratie zullen mensen als Tim Hofman, Clarice Gargard, Aisha Dutrieux en Jeroen Siebelink het publiek toespreken. Ook zijn er optredens van muzikanten als Hang Youth, Merol, Sophie Straat en Lakschmi. In totaal verwacht de organisatie zo'n veertig sprekers en artiesten.

Burgemeester Jan van Zanen heeft de organisatoren laten weten dat het steunprotest wel kan worden gehouden op de Laan van Reagan en Gorbatsjov bij de Koekamp, vlakbij het Malieveld, en anders in het Zuiderpark.

De blokkade van de Utrechtsebaan door Extinction Rebellion zal net als de vorige zeven keren worden verboden door de burgemeester.