Veel boetes en bekeuringen bij controles in Leidschenveen-Ypenburg

30 November 2023, 16:16 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Dinsdag is een grote handhavingsactie gehouden in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg in Den Haag. Bij controles in het verkeer, openbaar vervoer en in het winkelgebied zijn tijdens de actie meerdere boetes, waarschuwingen en bekeuringen uitgedeeld.

De actie begon vroeg in de ochtend met een grote controle bij bedrijven van het Foodcenter op het Forepark. Bij dertien bedrijven werden de personeelslijsten gecheckt door de Sociale Dienst. Er was mogelijke sprake van illegale arbeid bij één bedrijf. Dat wordt verder uitgezocht. Werknemers bij alle andere bedrijven hadden allemaal de Nederlandse nationaliteit.

Er werd ook een ruimte in een bedrijf ontdekt met een bed, badkamer, toilet en een keuken. De eigenaar gaf aan de ruimte te gebruiken voor chauffeurs die verplicht moeten rusten na een lange rit. De Omgevingsdienst constateerde een overtreding van de verplichte jaarlijkse keuring van koelcellen.

Door de Haagse Pandbrigade werden acht woonadressen bezocht. Geen enkel adres was in orde. In een aantal panden bleken te veel mensen te woning, terwijl ze daar niet ingeschreven stonden.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag.

Verkeerscontrole

Tijdens verkeerscontroles zijn scooters, fietsers en auto- en motorrijders gecontroleerd. Twee scooterrijders droegen geen helm en bestuurders van een fatbike en elektrische step hebben een eerste waarschuwing gekregen. Er is op snelheid gecontroleerd met een lasercontrole rondom Donau en de brandweerkazerne. Er zijn acht bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid was 94 km per uur waar 50 is toegestaan.

Verder werden drie fietsers bekeurd voor het fietsen in het voetgangersgebied. Het scanteam controleerde 1.392 voertuigen gescand en 58 eigenaren krijgen een naheffing. De parkeercontroleurs hebben één bekeuring en een waarschuwing gegeven.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag.

Bedrijfsafval

Er werd ook gecontroleerd in het Openbaar Vervoer. Door Leidschenveen loopt de metrolijn van Den Haag Centraal naar Slinge in Rotterdam. Daar werden 16 boetes uitgedeeld voor het rijden zonder geldig vervoersbewijs. De HTM controleerde op lijnen 3, 4, 15 en 19 en schreef 38 boetes uit voor het niet tonen van een vervoersbewijs.

Wat verder opviel is dat zeker tien keer is geconstateerd dat er veel brandbaar bedrijfsafval buiten op het terrein lag. Met name op elkaar gestapelde pallets. Met de jaarwisseling in zicht wordt daar een rapportage van opgemaakt.