Verrassingsbezoek Koningin Máxima aan Maris College Kijkduin

29 September 2021, 20:31 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Maris College/MIND (Robin Utrecht)

Koningin Máxima heeft woensdag een verrassingsbezoek gebracht aan het Maris College in Den Haag. Ze woonde een les bij en sprak met docenten en leerlingen.

Zonder dat vooraf aan de schoolkinderen kenbaar te maken, vergezelde Máxima staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij een bezoek aan klas 4kM waar de MIND Young Academy op dat moment een gastles gaf.

MIND zet zich in voor een psychische gezonde samenleving en voor ondersteuning, begrip en goede zorg bij psychische problemen. Het bezoek aan het Maris College Kijkduin stond in het teken van de psychische gezondheid van jongeren en de rol van ervaringsdeskundigen in en rond het onderwijs.

Máxima en Blokhuis gingen tijdens de les in gesprek met de leerlingen over negatieve invloed die stress, presentatiedruk, sociale media en pesten op jongeren kunnen hebben.

Ben de Haan is locatiedirecteur van Maris Kijkduin. “Sociaal-emotionele problemen zijn, door het taboe dat hierop rust, al moeilijk te signaleren. Dat geldt overigens ook voor zaken als armoede en pesten, die in het reguliere onderwijsprogramma niet standaard bespreekbaar worden gemaakt. Door projecten als de Mind Young Academy-lessen de school binnen te halen, kunnen we die drempel verlagen.”