VIDEO: Prinses Laurentien naar Haags Educatief Festival in Schouwburg

30 August 2023, 09:21 uur
Den Haag & Regio

Prinses Laurentien is dit jaar een van de sprekers op het Haags Educatief Festival in de Koninklijke Schouwburg. Dat heeft wethouder Hilbert Bredemeijer van Onderwijs bekend gemaakt (zie video boven dit artikel).

Het Haags Educatief Festival vindt plaats op maandagavond 2 oktober en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het gratis festival is bedoeld voor alle professionals in het onderwijs en de kinderopvang. De gemeente Den Haag wil hen op deze manier bedanken voor hun inzet voor de Haagse kinderen en jongeren.

In de theaterzaal van de Koninklijke Schouwburg zijn de hele avond sprekers, zoals Prinses Laurentien van Oranje, voormalig wereldkampioene judo Edith Bosch en schrijver Joseph Oubelkas (‘400 brieven aan mijn moeder’). Splinter Chabot presenteert het programma. In de foyers kunnen bezoekers van het festival naar masterclasses, workshops en voorstellingen. Aanmelden voor het fetsival kan hier.

Haagse Onderwijsprijs

Tijdens het Haags Educatief Festival wordt ook de Haagse Onderwijsprijs uitgereikt. Vorig jaar werd die onderscheiding gedeeld door zestien Haagse basisscholen die in maart 2022 snel zijn gestart met het bieden van onderwijs aan gevluchte kinderen uit Oekraïne.