Vlietkinderen doet mee aan 'Bonenchallenge'

26 June 2021, 09:35 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Op vrijdag 25 juni heeft Kinderopvangorganisatie Vlietkinderen een groot aantal bonen ontvangen van het programma Groen doet goed. De bonen zijn uitgereikt door Harrie Ozinga van het Techniekmenu en Miriam Blom van het JOGG-programma. De locatie Kajuit in Leidschendam heeft de eerste bonen in de grond gestopt en samen met de kinderen lief toe gesproken.

Nino Lamping, pedagogisch medewerker van de Kajuit sprak met de kinderen de volgende woorden bij het planten van de boon: “Met heel veel groenten en fruit, groei je gezond op bij de Kajuit. Eigen gekweekte bonen, ga je met vitamine belonen.”

Kinderopvang Vlietkinderen gaat dus mee doen aan de Bonenchallenge. De uitdaging is om de sperzieboonplanten zo hoog mogelijk te laten worden. De kinderen van de Buitenschoolse opvang kunnen hier de hele zomer aan werken. Voor 8 september gaan ze een foto van hun plant met een meetlint ernaast insturen,  om een mooie prijs te winnen, een leuke workshop voor de hele locatie.

Het kweken van eigen groente bevordert het eten van groente. Blom van JOGG: “Kinderen eten nog te weinig groente. Deze uitdaging is een speelse manier om meer van het groeien van groente te leren.”