Voetballers van ADO Den Haag gaan weer trainen in het Zuiderpark

10 April 2024, 17:11 uur
Den Haag & Regio , Sport
mainImage
Gemeente Den Haag

De langgekoesterde wens van zowel de gemeente Den Haag als ADO Den Haag gaat in vervulling: het eerste mannenelftal van ADO Den Haag zal in de loop van het nieuwe seizoen weer in het Zuiderpark gaan trainen. Dat maken sportwethouder Hilbert Bredemeijer en algemeen directeur van ADO Den Haag Natascha van Grinsven-Admiraal bekend.

In het Zuiderpark komen twee gloednieuwe grasvelden waarop het eerste mannenelftal zal gaan trainen. Ook komen er circa honderd nieuwe parkeerplaatsen. Om de overige faciliteiten op het nieuwe trainingscomplex van ADO Den Haag te kunnen realiseren is de club met verschillende partijen in gesprek. De velden en het trainingscomplex komen op de plek waar op dit moment voetbalvereniging HDV is gevestigd. Zij zullen in goed overleg verhuizen naar het Sportcomplex Escamp III.

Algemeen directeur Natascha van Grinsven-Admiraal van ADO Den Haag is blij met het nieuws. “Het is geweldig dat we met de mannenselectie weer terug mogen keren naar het hart van de stad, terug op heilige grond. De rijke historie die de club hier kent, zorgt er niet alleen voor dat men zich verbonden voelt met onze club, maar ook met de stad Den Haag en haar inwoners. Daarnaast is één van de eerste stappen om de 'ADO-familie' ook weer fysiek bij elkaar te brengen. Doordat de mannen weer in het Zuiderpark gaan trainen is de symbolische doorgang van de jeugd naar het eerste elftal eveneens weer terug. Uiteraard blijft het de wens van ADO Den Haag om alle teams weer bij elkaar te brengen.”

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag. 

Historische grond

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer: “Na lang pingelen zit de bal eindelijk in de kruising: de mannen van ADO Den Haag gaan weer trainen in het Zuiderpark. Ik ben enorm trots dat de trainingen terugkeren naar deze iconische grond. Juist omdat een voetbalclub als ADO Den Haag bewoners verbindt en Haagse jongeren inspireert om ook te gaan sporten, is het geweldig dat supporters zo op de fiets naar de training kunnen. Ook is het goed nieuws dat de meer dan 100 jaar oude voetbalclub HDV in goed overleg een mooie toekomst tegemoet gaat op een nieuwe locatie.”

ADO Den Haag speelde tot 2007 haar wedstrijden in het Zuiderpark. De club werd hier twee keer landskampioen (1942 en 1943) en won de bekerfinale van 1968.