Volgend weekend geen treinen van en naar Den Haag om werkzaamheden

29 February 2024, 14:09 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

ProRail gaat samen met aannemer BAM aan de sporen en perrons van treinstation Den Haag Centraal werken, zo meldt de spoorbeheerder donderdag. Daarom is de dienstregeling op 2 en 3 maart en van 9 tot en met 13 maart aangepast. Er rijden dan geen treinen tussen Den Haag Laan van NOI en Den Haag Centraal. In het weekend van 9 en 10 maart rijden er helemaal geen treinen van en naar Den Haag Centraal.

Op zondag 10 maart vindt in Den Haag de CPC Loop plaats, een hardloopevenement waar jaarlijks tienduizenden mensen aan meedoen. De NS zet bussen in en reizigers kunnen gebruikmaken van het metronetwerk. Wel moeten zij rekening houden met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en drukte. Reizigers wordt aangeraden om hun reis kort voor vertrek te plannen met de reisplanner.

De start en de finish van de CPC Loop zijn bij het Malieveld, niet ver van station Den Haag Centraal. Ongeveer 35.000 mensen doen eraan mee. "Het zou voor ons wel fijn zijn geweest als de werkzaamheden in een ander weekend waren geweest, maar helaas heb je daar niet altijd volledig invloed op. We zijn hierover in overleg geweest, maar uiteindelijk is besloten om de werkzaamheden dat weekend plaats te laten vinden", laat de organisator weten.

Spoor vernieuwd

Deelnemers die via Leiden of Delft naar Den Haag komen, kunnen bij station Laan van NOI overstappen op metrolijn E naar Den Haag Centraal. Dat laatste stukje is voor hen gratis. Treinen vanuit Gouda slaan volgens de organisator af naar station Den Haag HS. Die reizigers kunnen daar overstappen op tram of bus.

ProRail gaat onder andere aan bovenleidingen, treinbeveiliging en aan kabels en leidingen werken. Ook wordt er spoor vernieuwd en gewerkt aan het deel van perron 10 buiten de perronkap.
 

 


Door: ANP