‘Voorkom in toekomst gedoe met zorgverzekering voor minima’

17 December 2021, 23:33 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Google Earth
Niet alleen de verzekerden bij VGZ, maar ook die bij Menzis dreigen volgend jaar bij het HMC niet alle zorg vergoed te krijgen.

‘Het is onacceptabel is als Haagse minima niet de zorg bij grote zorgverleners en ziekenhuizen in de regio volledig vergoed krijgen. Dat moet niet alleen worden opgelost voor komend jaar, maar ook in de toekomst.’ Een motie met deze strekking heeft Janneke Holman (PvdA) in de raadvergadering van 16 december ingediend, nu het Haaglanden Medisch Centrum en verzekeraar VGZ nog geen contract hebben afgesloten voor de zorgverlening in 2022.

Hierdoor bestaat het risico bestaat dat meer dan 50.000 minima die bij VGZ verzekerd zijn, niet alle zorg bij het HMC vergoed krijgen;

Een motie, waarin Holman eist dat het gemeentebestuur haar invloed gebruikt om dit te voorkomen, is gesteund door D66, ChristenUnie/SGP, CDA, SP, en Partij voor de Dieren. VGZ is sinds 2021 die enige zorgverzekeraar die deze ziekenverzekering aan Haagse minima aanbiedt, na het winnen van een aanbesteding, voor een periode van 5 jaar.